Binnenkort

21 jul
BBT 8 2024
zondag 21 juli
18 aug
BBT 9 2024
zondag 18 augustus

Off the Road bij MC the Wheelie

Het feit dat je op deze pagina bent terecht gekomen wil zeggen dat je óf al wat van off road rijden af weet óf toch minimaal bent geïnteresseerd in off road rijden.

Daarom een korte uitleg wat off road rijden zo’n beetje inhoudt, of op z'n minst hoe wij het zien.

Off road rijden wil eigenlijk zeggen: Wandelen door de natuur met behulp van de motorfiets.

Doordat we ons zo af en toe in die natuur begeven, willen we beslist niet met crossers vergeleken worden. Onze off road motoren hebben dan ook goedgekeurde uitlaten, banden, verlichting, claxon etc. Herrieschoppers proberen we dan ook zo veel mogelijk uit ons midden te weren.

Waar kun je nu in Nederland nog de natuur in met een motorfiets, vraag je je misschien af? Wel, op genoeg plaatsen, er zijn georganiseerde ritten én daar zorgen vele motorclubs (meestal in het oosten van het land) voor in samenwerking met de KNMV. Van september t/m maart worden er al snel zo’n 15 off the road ritten georganiseerd. Om mee te kunnen rijden dien je wel een off road licentie te bezitten of een dag licentie te kopen. Voor verdere informatie hierover verwijzen we gaarne naar de KNMV. Ook leden van MC the Wheelie rijden deze ritten regelmatig en zijn er tot op heden altijd enthousiast over.

Nu het off road rijden bij MC the Wheelie.
Dat ligt op een heel ander niveau dan de snelle ritten over tientallen kilometers (rondjes van 50 km zijn geen uitzondering) in het land. Op ons beschikbare terreintje in de Europoort kun je geen “rit” uitzetten want daar is het simpelweg te klein voor, ook wordt het in combinatie met onze trial afdeling gebruikt . Bij MC the Wheelie zoeken we het dan ook in “behendigheid”. Misschien niet zo spectaculair als een off road of enduro rit maar je leert wel met een motor omgaan!!!
We rijden bijvoorbeeld aangepaste trial non-stops en nog een aantal proeven waar de echt behendige rijder aan het langste eind zal trekken.

Alle proeven worden gereden, met maar één rijder tegelijk in de proef, zodat ongelukken op alle manieren worden vermeden. Behalve dat we daar een hekel aan hebben is het ook nog eens zo dat sommige rijders op maandag weer met die motor naar hun werk gaan, dus is heel houden ook belangrijk.

Dit alles verklaart ook gelijk de naam die we aan deze tak van sport hebben gegeven: Big Bike Trial.

Geloof me, off road rijden bij MC the Wheelie lijkt niet spectaculair, maar is wel sportief en zeer gezellig en draagt bij tot een goede motorbeheersing. We nodigen je dan ook graag uit om eens mee te komen rijden.